co wy na to jakby w Przeworsku miałby stanąć kolejny Słoń? czy uważcie, że słoń jest symbolem naszego miasta? ![]()
mi jakoś się nie kojarzy z miastem, ale powiem szczerze że do tych na rozjeździe (tych dwóch) się przyzwyczaiłem i przywiązałem, ale ten na krzyżówce to jakoś mi nie pasuje
mnie on akurat się podoba:) prawie jak prawdziwy i wogóle.. hehe niegdy nie widzialem słonia na żywo bo nie byłem w zoo ![]()
szaczek to zorganizujmy wycieczke do zoo:) Zobaczysz słonia a ja małpki:)
małpki to nie trudno nie spotkać u nas ![]()
heheh ja mam 4 w domq:)) Ale słonia ja widziałam jak byłam w zoo i bałam sie go...![]()
![]()
![]()
a ja nigdy nie byłem ;( niech ktoś mnie zabierze do zooooo !! ![]()
wiesz to moze zrobimy akcje zarobkową" Zbieramy na bilet do ZOO dla Piotra S" I wezmę Cię z moja druzyną do Zoo co ty na to??;>![]()
![]()
ja chce tak tak wybierz mnie, mnie wybierz ja chce!! ![]()
A ja chcę zobaczyć wesołą parkę koczkodanów zielonosiwych....
heheh a jeśli chodzi o mnie to dopiero nie dawno dowiedziałam sie ze P-sk jest kojarzony ze sloniem:))
a może surykatek afganistańskich?
poważnie pytalem o te słonie
sasek jakie marzenia:))
Słoń to symbol wolności.Mało kto wie ale taka jest prawda.Zatem jeżeli miastu i jego mieszkańcom bliska jest rzeczywista wolnosc,inna jak w wydaniu PIS,to na kazdej ulicy ów ssak winien zdobić ten historyczny gród.
jarema napisał:
Słoń to symbol wolności.Mało kto wie ale taka jest prawda.Zatem jeżeli miastu i jego mieszkańcom bliska jest rzeczywista wolnosc,inna jak w wydaniu PIS,to na kazdej ulicy ów ssak winien zdobić ten historyczny gród.
My tu o słoniach a nie o poglądach politycznych, dla mnie słoń w żaden sposób nie kojarzy się z wolnością, z taką wolnością mi się kojarzy orzeł i większość ptactwa łownego - polskiego!, natomiast słoń to dla mnie coś co naturalnie nie tylko w polsce ale i w europie nie występuje, a już napewno nie w przeworsku ![]()
Jakby nasi przodkowie tak uważali to zamiast orła jako godlo mielibyśmy słonia!
NApewno nie jestem za kolejnym słoniem, choć te co są jakoś mi nie przeszkadzają, ale nie przesadzajmy...
Nie mam zamiaru przekonywać do zmianypoglądu Leszka ale skoro słoń się zakorzenił w świadomosci przeworszczan niż orzeł należy rozważyć gdzie lezy prawda.,i czy herb miasta musi być tak wieloznaczny i powtarzalny??? Może jednak ow słoń jako 2 krotny symbol? A orzeł? To godlo PL i drużyny pilki nożnej i niech tak zostanie....
jarema napisał:
Nie mam zamiaru przekonywać do zmianypoglądu Leszka ale skoro słoń się zakorzenił w świadomosci przeworszczan niż orzeł należy rozważyć gdzie lezy prawda.,i czy herb miasta musi być tak wieloznaczny i powtarzalny??? Może jednak ow słoń jako 2 krotny symbol? A orzeł? To godlo PL i drużyny pilki nożnej i niech tak zostanie....
orzeł biały tak zgadza się, ale jest dużo innych ptaków i ssaków polskich, a nie słoń - co to ma wspólnego z Przeworskiem?
dla kolejnego słonia nie...nie ma co pzesadzac... ale zawsze jakis znak rozpoznawalny dla miasta...turystyczny...dlatego dobrze ze sa... a tak poza tym
jarema napisał:
Słoń to symbol wolności.Mało kto wie ale taka jest prawda.Zatem jeżeli miastu i jego mieszkańcom bliska jest rzeczywista wolnosc,inna jak w wydaniu PIS,to na kazdej ulicy ów ssak winien zdobić ten historyczny gród
W jaki sposób byłeś inaczej wolny?
PskCris napisał:
dla kolejnego słonia nie...nie ma co pzesadzac... ale zawsze jakis znak rozpoznawalny dla miasta...turystyczny...dlatego dobrze ze sa... a tak poza tym...
Co do znaku turystycznego - to jest to dobry pomysł, odróżnia nas to, ale o jakiej turystyce my marzymy jak np.: zamyka się wąskotorówkę - czy słoń, lub dwa dadzą nam większy potencjał turystyczny niż jedna z najstarszych wąskotorówek(którą się zamyka) w Polsce i Europie, inny na takich projektach robią kapitał turystyczny i medialny, a u nas..., u nas nie ma tylu atrakcji turystycznych by je można tak łatwo zabijać...