Przeworski Portal informacyjny

Forum Społeczności Powiatu i Miasta Przeworsk

Jesteśmy stąd...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Osoby które są nowe na forum prosimy o przedstawienie się - kilka zdań przedstaw się

#1 2008-01-23 09:10:02

abdul
Aktywny

Ceny paliwa w Przeworsku kosmiczne.

Ciekawi mnie dlaczego w Przeworsku są takie wysokie ceny paliw??
Nieukrywam że tankuje się systematycznie w Rzeszowie na 1 litrze LPG różnica wynosi ok 20 groszy nieraz więcej. Może zrobimy jak inne miasta zablokujemy dystrybutory na kilka godzin w łamach protestu?

#2 2008-01-23 09:50:46

leszek
Moderator
Serwis

Re: Ceny paliwa w Przeworsku kosmiczne.

abdul napisał:

Ciekawi mnie dlaczego w Przeworsku są takie wysokie ceny paliw??
Nieukrywam że tankuje się systematycznie w Rzeszowie na 1 litrze LPG różnica wynosi ok 20 groszy nieraz więcej. Może zrobimy jak inne miasta zablokujemy dystrybutory na kilka godzin w łamach protestu?

Mała konkurencja, albo zmowa właścicieli, bo w Rzeszowie, czy nawet bliżej w Jarosławiu są lepsze ceny niż u nas!

#3 2008-01-23 09:58:17

abdul
Aktywny

dlatego należy coś z tym zrobić szkoda że to forum odwiedza tak mało osób wtedy bo można by coś ustalić.

#4 2008-01-23 14:21:46

administrator
Redakcja
Od: Przeworsk/Rzeszów
Serwis

abdul napisał:

dlatego należy coś z tym zrobić szkoda że to forum odwiedza tak mało osób wtedy bo można by coś ustalić.

Pomalutku - trzeba go bardziej rozreklamować i ruch się zwiększy - puki co jest sporo zarejestrowanych, ale mniej znacznie pisze.

#5 2008-01-23 14:23:22

abdul
Aktywny

Proponowałbym może coś takiego zrobić jak czacik z Burmistrzem, Starostą itp.
Po wcześniejszym rozreklamowaniu przypuszczam że chętni by się znaleźli aby podyskutować.

Ostatnio edytowany przez abdul (2008-01-23 14:26:33)

#6 2008-02-05 09:40:52

administrator
Redakcja
Od: Przeworsk/Rzeszów
Serwis

abdul napisał:

Proponowałbym może coś takiego zrobić jak czacik z Burmistrzem, Starostą itp.
Po wcześniejszym rozreklamowaniu przypuszczam że chętni by się znaleźli aby podyskutować.

Pomysł jest dobry - ale wątpię czy burmistrz lub starosta chcieli by wziąć udział w czymś takim!

Ale może na początku pytania do? Postaramy się je przekazać Staroście lub Burmistrzowi - od czegoś trzeba zacząć!

#7 2008-08-14 12:13:19

abdul
Aktywny

pozdrowienia do kierownictwa Orlen w Przeworsku Panowie trzymajcie ceny nadal takie wysokie - Rzeszów dzięki Wam kręci biznes paliwowy.

#8 2008-08-19 23:27:00

Weronika
Aktywny

O, bardzo interesujący pomysł z czatem z władzami miasta i powiatu! I sądzę, że zgodziłby się VICESTAROSTA, młody, otwarty i pewnie sympatyczny człowiek; znam go tylko z widzenia i słyszenia... ;-)

#9 2008-08-22 09:30:06

leszek
Moderator
Serwis

Weronika napisał:

O, bardzo interesujący pomysł z czatem z władzami miasta i powiatu! I sądzę, że zgodziłby się VICESTAROSTA, młody, otwarty i pewnie sympatyczny człowiek; znam go tylko z widzenia i słyszenia... ;-)

to że młody nie oznacza że będzie zainteresowany...

#10 2008-08-22 15:46:50

abdul
Aktywny

Zaintersowanie działaczy zapewne wzrośnie jak przyjdzie czas kampanii wyborczej i mam nadzieje że wyborcy nie bedą matołkami i zagłosują na konkretne osoby które coś zmienią w przyszłości. Wydaje mi się że najwyższa pora na zmianę Burmistrza - trzeba dać szanse innym za obecnego wiele się nie zmieniło i tyle samo się zmieni.

#11 2008-08-27 12:37:50

xgor
Nowy użytkownik

A ja przeżyłęm jeszcze większy szok - jak przyjechałem na wakacje do Przeworska ( od półtora roku mieszkam pd Warszawą ). Ludzie mówią że Podkarpacie jest biedne ale na litość boską w Przeworsku niemal wszystko jest droższe o kilkanaście kilkadziesiąt procent niż tu pod Warszawą.
LPG w moim mieście 2,15. W Przeworsku 2,35
A jak zobaczyłem ceny artykułów spożywczych w Przeworsku to mi oczy z orbit wyszły na samym maśle jestem pod Warszawą 60gr do przodu!!!!. Tylko w Biedronce ceny takie same.

#12 2008-08-27 12:45:49

leszek
Moderator
Serwis

xgor napisał:

A ja przeżyłęm jeszcze większy szok - jak przyjechałem na wakacje do Przeworska ( od półtora roku mieszkam pd Warszawą ). Ludzie mówią że Podkarpacie jest biedne ale na litość boską w Przeworsku niemal wszystko jest droższe o kilkanaście kilkadziesiąt procent niż tu pod Warszawą.
LPG w moim mieście 2,15. W Przeworsku 2,35
A jak zobaczyłem ceny artykułów spożywczych w Przeworsku to mi oczy z orbit wyszły na samym maśle jestem pod Warszawą 60gr do przodu!!!!. Tylko w Biedronce ceny takie same.

Mniej ludzi kupuje lokalnie bo ceny wyższe, kupują w Markecie pod drodze z Rzeszowa,  mniej się sprzedaje, mniejszy obrót no i trzeba podnieść cenę by nie spadł zysk :] i tak się to kręci, ale w odwrotnym kierunku ...
Najlepsza jest jednak stacja paliw przy wylocie - ORLENU ceny mają zawsze najwyższe w regionie, licząc od Rzeszowa do Jarosławia..., porównując nie tylko stacje orlenu, ale każdą inną sad

#13 2008-08-28 11:18:17

abdul
Aktywny

Ja paliwa czy gazu już od dawna nie kupuje w przeworsku mimo szczerych chęci nie wspieram firm w naszym mieście zakupy też w większości robie poza Przeworskiem ze względów ekonomicznych rzecz jasna. Dlatego współczuje przedsiębiorcom którzy prowadzą działalność w Przeworsku bo maja cięzko.
W Rzeszowie konkurencja duża ceny nizsze a i tak się każdemu opłaca - nasi sklepikarze może powinni na jakieś praktyki do Rzeszowa się wybrać aby się handlować nauczyć.
Jak już coś chcesz kupić konkretnie idziesz do sklepu okazuje sie że towaru nie ma bądz będzie jutro - jakie miasto taki handel

#14 2008-09-05 17:11:35

Sasek
1 PDH "BOREK"
Od: Przeworsk

Faktycznie , co prawda na co dzień jeżdżę 50-siątką, ale za każdym razem zajeżdżam na Orlen to mnie krew zalewa... Mimo że włoskie suszarki tego nie lubią coraz bardziej skłaniam się ku paliwie ruskim...

#15 2008-09-06 20:42:57

leszek
Moderator
Serwis

No ja tankuję różnie głównie statoil, Orlen cenowo jakoś się nie różni, ale jakoś tego paliwa jest gorsza niż ze statoil, przynajmniej stacji w Przeworsku i Łańcucie, chodzi mi o ON, benzyna wcześniej też teraz nie wiem czy się coś zmieniło. Czasem jednak gdy się zapomnę i nie zatankuję na Statoil, to tankuje na Orlenie, jednak ceny na tym Przeworskim to mnie zawsze dziwią, bo z jakiej oni paki mają tak drogie paliwo!? Przecież inne stacje które są pod drodze do Rzeszowa mają znacznie tańsze paliwo i to samo na Jarosław! W każdym bądź razie nic nie przemawia do mnie by tankować tutaj u nich. Co do zakupów nie wiem bo w Przeworsku to nie kupuję od kilku lat i to nie dlatego że nie ma wyboru, tylko dlatego że łatwiej mi jest zrobić zakupy w Rzeszowie, by później się nie zatrzymywać w centrum Przeworska - o braku możliwości płacenia kartą nie wspomnę.

Stopka forum