Przeworski Portal informacyjny

Forum Społeczności Powiatu i Miasta Przeworsk

Jesteśmy stąd...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Osoby które są nowe na forum prosimy o przedstawienie się - kilka zdań przedstaw się

#1 2008-01-22 15:53:07

abdul
Aktywny

zakupy

NIe wiem czy ktoś jeszcze zauważył taką rzecz, iż większość społeczności przeworskiej zakupy robi wszędzie a nie w miejscu zamieszkania (a jeżeli robi to sporadycznie bądź spożywkę) może i sam należe do tej grupy (winić nie wiem zaopatrzenie, ceny?).

#2 2008-01-23 09:54:55

leszek
Moderator
Serwis

Re: zakupy

abdul napisał:

NIe wiem czy ktoś jeszcze zauważył taką rzecz, iż większość społeczności przeworskiej zakupy robi wszędzie a nie w miejscu zamieszkania (a jeżeli robi to sporadycznie bądź spożywkę) może i sam należe do tej grupy (winić nie wiem zaopatrzenie, ceny?).

Sądzę że to jest też kwestia gdzie się pracuje, po pracy myk na zakupy i do domu, a jak czegoś braknie to się idzie do lokalnego sklepu. Kwestią inną też jest to że wybór artykułów nie spożywczych jest mniejszy niż nawet Jarosławiu, o Rzeszowie nie wspomnę.
Natomiast przestałem robić zakupy w Biedronce bo nie mogę kartą zapłacić, a nie zawsze pamiętam by wybrać kasę z bankomatu..., jednak ruch w Plusie czy Biedronce jest dość spory.

#3 2008-01-23 10:05:01

abdul
Aktywny

O tak sprawa płatności kartą w Przeworsku to coś strasznego można by na palcach policzyć sklepy oferujące tą usługę. W Biedronce czy Plusie ruch owszem jest może że ceny mają na niektóre towary niższe nawet od rzeszowskich molochów. Jeśli chodzi o kupno odzieży to kicha. Buty można kupić dobre i w cenach konkurencyjnych do Rzeszowa w Kopciuszku obok dawnej Bajki ale kartą nie zapłacisz.

#4 2008-01-23 10:11:11

piotr
Moderator
Od: Przeworsk

To fakt jeżeli chodzi o płatności kartą to porażka ;/ ale prawdę mówiąc takich sklepów np obuwniczy z fajnymi butami sportowymi czy też typowo do garnituru są pewnie dwa ;/ jeden z nich to wyżej wymieniony kopciuszek. Mówiąc o sklepach z fajną odzieżą to pewnie znalazł by się z jeden... Ot i cały powód dlaczego na zakupy (typowo z ubraniami i obuwiem, może też ze sprzętem elektronicznym - taniej i lepszy wybór) wyjeżdzamy np do Rzeszowa.

#5 2008-01-23 10:22:24

abdul
Aktywny

Ja miałem zamiar otworzyć jakiś sklepik na zasadach franczyzy ale z jakiej firmy się nie pytałem jest bariera ilości mieszkańców (przeworsk jest za mały żeby duża firma tutaj weszła) Pole do popisu mają bezrobotni aby otworzyć sklep z odzieżą konkretną, oczywiście pomoc miasta czy Urzędu pracy wskazana bo tokoszty ogromne istnieją przecież rózne dotacje.

#6 2008-01-23 10:30:02

piotr
Moderator

abdul napisał:

Ja miałem zamiar otworzyć jakiś sklepik na zasadach franczyzy ale z jakiej firmy się nie pytałem jest bariera ilości mieszkańców (przeworsk jest za mały żeby duża firma tutaj weszła) Pole do popisu mają bezrobotni aby otworzyć sklep z odzieżą konkretną, oczywiście pomoc miasta czy Urzędu pracy wskazana bo tokoszty ogromne istnieją przecież rózne dotacje.

Tak owszem, ale wydaje mi się że jest za mało informacji na ten temat - założenie i prowadzenie firmy, dotacje oferowane przez Urzędy czy UE, z tego co wiem to Unia pomaga w tej kwestii, ale jeden warunek - trzeba mieć dobry pomysł i bardzo dobry biznesplan. Wydaje mi się że ludzie boją się w takie coś zaangażować aby nie stracić tego co mają, ale jak to się mówi kto nie ryzykuje ten nie ma...
Jest jeszcze jeden warunek - trzeba mieć jakieś pieniądze na start, bo gdy nawet otrzyma się dotacje to ona nie dociera tak szybko jak powinna... ot takie moje zdanie

#7 2008-01-23 10:39:16

abdul
Aktywny

może warto zrobić w sali kina jakieś wykłady na temat dotacji unijnych i Biura Pracy np w którąś niedzielę którą poprowadzi jakiś kompetentny pracownik UM wydaje mi się że frekwencja byłaby po odpowienim oplakatowaniu miasta

#8 2008-01-23 10:44:13

piotr
Moderator

abdul napisał:

może warto zrobić w sali kina jakieś wykłady na temat dotacji unijnych i Biura Pracy np w którąś niedzielę którą poprowadzi jakiś kompetentny pracownik UM wydaje mi się że frekwencja byłaby po odpowienim oplakatowaniu miasta

Wydaje mi się że wiele mogła by dać jeszcze informacja na kościelnych ambonach. Organizacja takich wykładów to naprawdę dobry pomysł, tylko kto mógłby się tym zająć ? Musiała by być to naprawdę kompetentna osoba - nie taka która przychodzi na takie spotkanie i odrazu na wstępie nic jej się nie chce...

#9 2008-01-23 10:47:30

abdul
Aktywny

Mam nadzieję że na tylu pracowników UM choć jedna kompetentna osoba się znajdzie a jeśli nie sugeruję jakieś zmiany w administracji państwowej

#10 2008-01-23 11:15:44

piotr
Moderator

abdul napisał:

Mam nadzieję że na tylu pracowników UM choć jedna kompetentna osoba się znajdzie a jeśli nie sugeruję jakieś zmiany w administracji państwowej

hehe smile popieram, wkońcu oni powinni pracować dla społeczeństwa a nie na odwrót...

#11 2008-08-05 23:04:46

Folko
Nowy użytkownik

Wracajac do tematu - w moim przypadku decyduje zaopatrzenie. Jedynym sklepem, w ktorym mozna fajniejsze rzeczy kupic jest Sloneczko, ktore - moze to tylko moje wrazenie? - ma mniej klientow, od kiedy zbudowali nowa Biedronke (na pohybel! tongue ), i pewnie i tak padnie...

This world is made of Love&Peace!

#12 2008-08-06 14:53:23

leszek
Moderator
Serwis

Folko napisał:

Wracajac do tematu - w moim przypadku decyduje zaopatrzenie. Jedynym sklepem, w ktorym mozna fajniejsze rzeczy kupic jest Sloneczko, ktore - moze to tylko moje wrazenie? - ma mniej klientow, od kiedy zbudowali nowa Biedronke (na pohybel! tongue ), i pewnie i tak padnie...

hehe wink no w sumie nowa biedronka ma dobre miejsce dla tych co mieszkają przy wylocie lub w kierunku Dębowa.

#13 2008-08-06 15:18:08

Folko
Nowy użytkownik

Wlasnie nie, skrecasz sobie w lewo na Debow, dodajesz gazu i nagle hamujesz bo polowa luda skreca do Biedronki. A jak wiadomo Cinquecento jak tir - musi z prawej strony pasa ruchu bo inaczej nie wyrobi - wiec nawet minac ich nie idzie tongue

This world is made of Love&Peace!

#14 2008-08-06 15:49:25

leszek
Moderator
Serwis

Folko napisał:

Wlasnie nie, skrecasz sobie w lewo na Debow, dodajesz gazu i nagle hamujesz bo polowa luda skreca do Biedronki. A jak wiadomo Cinquecento jak tir - musi z prawej strony pasa ruchu bo inaczej nie wyrobi - wiec nawet minac ich nie idzie tongue

hehe, no ja tu nie skręcałem ostatnio, przejeżdżam tędy Przeworsk->Rzeszów->Przeworsk więc nie skręcam, ale faktycznie podobne sytuacje widzę przy makietach czy większych sklepach smile

#15 2008-08-27 15:33:26

abdul
Aktywny

Ale z tego co mi sie wydaje jadąc z Przeworska w kierunku Dębowa nie bardzo idzie skręcić do Biedronki jest tam chyba linia ciągła

#16 2008-08-28 09:09:24

xgor
Nowy użytkownik

JEst linia ciągła ale czy to komuś przeszkadza?? smile We mnie się prawie wbił swoim wypasionym maluchem i jeszcze darł się ze stojąc i czekając na zielone na swoim pasie to ja mam czalność blokować mu dojazd do Biedronki

#17 2008-08-28 11:07:29

abdul
Aktywny

W Biedronce polecam napoje kolorowe gazowane - najlepsza farba do ubrań

#18 2008-09-06 20:56:30

leszek
Moderator
Serwis

xgor napisał:

JEst linia ciągła ale czy to komuś przeszkadza?? smile We mnie się prawie wbił swoim wypasionym maluchem i jeszcze darł się ze stojąc i czekając na zielone na swoim pasie to ja mam czalność blokować mu dojazd do Biedronki

trzeba było wezwać policję i by gnojka uciszyła big_smile i jeszcze by zarobił za tą ciągłą wink tam wystarczyło by stanąć z kamerą i tak po stać ok. 15-16 z 30 minut oooo ale by nagrał takich zjazdów przez ciągłą

Ostatnio edytowany przez leszek (2008-09-06 20:58:06)

Stopka forum